Dan-Anneks ApS

Annekser og fritidshuse – Kolonihavehus & Tiny house.

 

Så gik den ikke længere.. Priserne stiger pr. 1 marts 2024, men du kan stadig nå at bestille til gammel pris. Se de gode tilbud på udvalgte vare!

Køb dit Tiny house, kolonihavehus eller  fritidshus som byg selv eller indflytningsklar. Vi har gode erfaringer vi deler med dig!

* Isoleret anneks * kolonihavehuse * træhuse * sauna * moderne Annekser * Grillhytter * Fritidshuse * Tiny house

MENU

Til forside / Vedligehold og pleje af træhytter

Pleje & vedligehold at træhytter

Et velholdt træhus, havebygning eller garage kan vare i årtier eller endda hele livet. For at sikre levetiden for din nye hytte og forhindre, at den bliver beskadiget, skal træet dog vedligeholdes korrekt og gennemgå regelmæssigt vedligeholdelsesarbejde, hvilket også er vigtigt for produktgarantien.

Træhytte i 2 plan Tiny house med bad og toilet

Behandling af trækonstruktioner

En af de mest effektive vedligeholdelsesmetoder er regelmæssig træbeskyttelse af dit træhus eller hytte. Vi anbefaler at, du ikke går på kompromis når du vælger kvalitet af maling eller træbeskyttelse. Behandlingen er den vigtigste del at det, at have et træhus eller hytte, det er lige så vigtigt som at holde olie på din bil.  En god træbeskyttelse beskytter træet mod:

• Nedbrydning, skimmel, misfarvning og insektskader;
• Solskader, som kan føre til revner i træplankerne.

Tips til vedligeholdelse

Tips til at sikre træets levetid med træbehandling:

• Påfør behandlingen, så snart trækonstruktionen er installeret og regelmæssigt derefter (mindst en gang om året afhængigt af malingens eller træbeskyttelsens kvalitet).
• Sørg for at anvende 2 lag , hvor fugt har tendens til at akkumulere mest: på sammenlåsende områder af vægge, vindues- og dørbeklædning og vindbrætter.
• Påfør kun behandlingen på helt tørt træ. Hvis konstruktionen var våd under installationen (især på grund af regn), skal du vente, indtil den er helt tør. Ellers kan træet blive påvirket af skimmelsvamp.
• Brug en oliebaseret behandling og gå ikke på kompromis med kvaliteten. Træbeskyttelsen er et vigtigt skridt i at sikre levetiden for din hytte.

Naturlige (midlertidige) strukturelle deformationer

Under påvirkning af ekstern fugtighed (f.eks. Under kraftig regn) og temperaturudsving kan nåletræ krympe eller udvide sig. Dette er en naturlig proces, der kan føre til midlertidige strukturelle deformationer. Disse ændringer forventes at løse sig selv inden for en kort periode, når temperatur- og fugtighedsniveauerne vender tilbage til det normale, og strukturen vender tilbage til sin oprindelige tilstand.

Bemærk, at dette ikke har noget at gøre med bygningens kvalitet, det er karakteristisk for naturligt træ. Hvis du har opdaget vedvarende fugtighed i dit træhus, skal du sørge for at ventilere det godt.

Sprækker og revner i træ

Temperaturændringer kan også føre til pludselige revner i træet. Hvis træbygningen kontinuerligt udsættes for direkte sollys, er det højst sandsynligt, at der opstår revner. Dette kompromitterer ikke integriteten af dit træhus og er et helt normalt fænomen, defineret af egenskaberne ved det naturlige byggemateriale træ.

Beskyttelse mod skimmelsvamp

Hvis din træbygning kontinuerligt påvirkes af vedvarende fugt, der ikke er ordentligt ventileret, kan der dannes skimmelsvamp. Det er ikke sundt for dig eller godt for selve træstrukturen. En måde at undgå skimmelsvamp på er at holde luftfugtigheden lav, hvilket kan være ret vanskeligt afhængigt af vejrforholdene.

En mere praktisk mulighed er at sikre god ventilation. Hvis der opstår skimmelsvamp på træet på trods af dine bestræbelser på at undgå det, skal du ikke bekymre dig. Der er produkter til skimmeludryddelse, som du kan finde i de fleste byggemarkeder.

Justering af vinduer og døre

Et andet vigtigt aspekt at tage i betragtning er korrekt justering af vinduer og døre. På grund af trærammernes naturlige forandringer kan du støde på vanskeligheder, når du åbner/lukker vinduer og døre.

Åbningerne i vinduer og døre er med vilje lidt større end selve vinduerne og dørene. Som et resultat vil du bemærke lidt tom plads i dette område, når hytten er samlet.

For at sikre en jævn åbning og lukning skal du sørge for omhyggeligt at justere vinduer og døre med hængsler og give træet mindst to år til at bundfælde sig, før du påfører et isoleringsmiddel (såsom ekspanderende skum) 

Vigtigheden af vedligeholdelse for garanti

Alle vores bygninger er garanteret i 5 til 10 år (en 5 års garanti gælder for mere kompakte havebygninger, der dækker mindre end 20 m² indvendigt rum og mindre end 44 mm vægtykkelse). Garantien gælder kun for hytter, der er regelmæssig vedligeholdt iht. vores anbefalinger.

Scroll to Top
https://dananneks.dk/vare/redskabsskur-3x3-meter-samlesaet-peer/lbud redskabsskur Peer

TILBUD GÆLDER BEGRÆNSET ANTAL!

Udløber d. 10. feb. 2024